Ağız kokusu sebepleri ve önleme yöntemleri
Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusu giderici sprey, Ağız kokusu giderici ürünler, Ağız kokusu giderme bitkisel, Ağız kokusu için ne yapılır, Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusu sebepleri, Ağız kokusu nasıl önlenir, Ağız kokusu kesin çözüm, Ağız kokusu giderici ilaçlar, evde Ağız kokusu giderme, Ağız kokusunu önleme, Ağız kokusunun nedenleri

- Evde Saç Çıkarma (kellik) Doğal, Bitkisel Çözümler
- Corona virüsü nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Korunulur?
- Corona virüsü: ’25 Milyon enfekte ve 40 Bin ölü var’
Ağız Neden Kokar?
Bizler, her zaman için mükemmel olabilen varlıklar değiliz. Ne kadar olmamaya çalışıyor olsak bile; muhakkak bir yerde kötü olabiliriz ya da yanlış yapabiliriz. Elbette bu tamamen yaratılış kaynaklı bir durumdur ve önüne geçmek pek de mümkün olmayacaktır. Peki sizlerin bir insan olarak günlük hayatınızdaki en sıkıntılı durum hangisidir? Önüne geçemeyeceğiniz ya da geçmeye çalışsanız bile maalesef sonuç alamayacağınız durumlardan birisi, ağız kokusudur. Sigara kullanmak ya da ağzımızdaki çürük dişler, bu durumda en büyük etmenlerdendir. Fakat sadece bu nedenlerden dolayı ağız kokusu meydana gelmez, bunun birçok nedeni olduğunu söyleyebiliriz.
Ağız neden kokar, buna cevap arayacağız.
- Ağız Kokusunun Nedenleri
- Eğer sağlıklı bir ağzınız var ise; inanınki sağlıklı bir vücudunuz var demektir. Tam da bu noktada söz konusu dişlere geliyor. Dişlerimizi her zaman için iyi bir şekilde temizleyemeyebiliriz. Bunun için ne kadar fırçalarsak fırçalayalım, kesin bir sonuca varamayız. İşte tam da bu sebepler yüzünden ağız kokusu meydana gelir. Elbette dişlerimizde oluşan çürükler ve diş rahatsızları bir başka nedendir.
- Oruç tuttuğumuz zaman, ister istemez bu durum ile karşı karşıya kalırız. Fakat bu sadece senede bir ay kadardır. Ağız kokusunun nedenleri kısmındaki temel cevaplardan birisi; aç kalmak olacaktır. Açlık da bir şekilde ağız kokusuna neden olur.
- Karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği, günümüzde oldukça fazla ve çabuk şekilde çare bulunan rahatsızlıklardandır. Fakat bu iki hastalık da ağız kokusu konusunda tetikleyici olacaktır.
- Bademciklerde çeşitli rahatsızlık meydana gelirken; aynı zamanda sindirim sisteminde oluşan sıkıntılarda ağız kokusuna neden olur. • Sigara, alkol, sarımsak ve çeşitli yiyeceklerde nefes kokusu meydana getirebilir. Ağız Kokusunu Önlemek İçin Günlük hayatımızda sürekli olarak insanlar ile çok yakın olduğumuz için, onları herhangi bir sebepten dolayı rahatsız etmek istemeyiz. Ağız kokusu ise bizleri en çok korkutan ve mahcup eden rahatsızlıklardan birisidir.
Bu durumda ağız kokusunu önlemek için neler yapmalıyız sorusuna cevap arayacağız.
- Bu sayede bu problemden de kurtulacak ve rahat nefes alıp verebileceksiniz.
- Diş fırçalamak elbette en kolay yöntemlerden birisidir. Fakat günde en fazla 2 kere 3’er dakika fırçalamanız yeterli olacaktır. Yanı sıra diş ipi kullanmalısınız.
- Dişlerinizi fırçaladığınız zaman, hemen ardından gargara yapabilirsiniz. Bu nefesini açacak ve kokuyu engelleyecektir.
- Dilinizi fırçalamadıktan sonra, dişlerinizi ne kadar fırçaladığınızın maalesef pek önemi yoktur. Bu bağlamda dişlerinizi fırçalarken, aynı zamanda damaklarınızı ve dilinizi de fırçalamalısınız.
- Soğan, sarımsak veya baharat aslında sağlıklı yiyeceklerdir. Fakat sürekli olarak dışarıda olan biri iseniz ya da insanlar ile sürekli iletişim halinde olan birisi iseniz; bu yiyecekleri sadece pişirerek yemelisiniz.
- Susuzluk, her zaman en kötü sonuçları doğurur. Su içerek hem ağız kokusu önlenir hem de vücuda fayda sağlanır.
(kalegroup)