HATSU’da Toplu İş Sözleşmesi (TİS) için yetki BELEDİYE-İŞ’te!
Hatay Büyükşehir Belediyesinden İMAR A.Ş. de yetki alarak toplu iş sözleşmelerine başlayan Belediye-İş sendikası, HATSU Personel A.Ş. de yeterli üye sayısına ulaşarak yetki belgesini aldı. Hatay haberleri, tis haberleri, sendika haberleri, chp haberleri, chp son dakika, hatay son dakika,

Hatay büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı Personel A.Ş. çalışanları için toplu iş sözleşmesi yolu göründü. Belediye-İş sndikası İmar A.Ş.’den sonra Hatsu Personel A.Ş. içinde yetkiyi almış durumda. 29.08.2019 tarihinde yetki tespiti belgesi elde eden Belediye-İş sendikası, tespit belgesine itiraz olmadığından 01.10.2019 tarihinde yetki belgesini alarak toplu iş sözleşmesi yapmaya hak kazandı.
Belediye İş Sendikası Hatay temsilciliği yetkililerinin kaybedecek vaktimiz yok diyerek; “Hatay İmar A.Ş. bayağı yol katettik. HATSU Personel A.Ş. için ise yetki belgemiz 01.10.2019 hazırlandı. 03.010.2019 tarihi itibariyle elimizde ulaştı. 696 KHK ile yüzde 4’lere mahkum edilen emekçi kardeşlerimiz için süreci hızlandırmak adına elimizden geleni yapacağız.” ifadeleri kullanıldı.
İLGİLİ HABERLERİMİZ
1-) Hatay Büyükşehir’e bağlı işçiler toplu sözleşmeye çok yakın
2-) Hatay İmar A.Ş.’de Toplu İş Sözleşmesi detayları belli oldu
“Randevu Talep Edeceğiz.”
Yüksek Hakem Kurulu tarafından belirlenen toplu iş sözleşmesi şartlarını en başından bu yana kabul edilebilirliğinin olmadığını vurgulayan yetkililer; “artık söz bizde. yetki bizde. HATAY İmar A.Ş. ve HATSU Personel A.Ş. de yılbaşından önce toplu iş sözleşmesi için görüşmelerin sonlanması ve yüzde 4’lere mahkum edilen personellerin biran önce refaha kavuşması en büyük sevincimiz olacak. Çalışmalarımız da bu yönde ilerliyor. önümüzdeki günlerde HATSU yetkililerinden toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamak için randevu talep edeceğiz.” dedi.
