İnsanlarda iç ateş belirtileri nedir? Soğuk havale Nasıl oluşur?
İnsanlarda ateş Kaç derece olmalı, ateş neden çıkar, yüksek ateş derecesi, soğuk havale nedir, soğuk havale nedenleri, soğuk havale nedeni, soğuk havale tedavisi, soğuk havale nasıl olur, soğuk havale geçiren çocuğa ne yapmalı,

Soğuk Havale Nedir?
Vücutta el, kol, yüz gibi bölgelerde bilinçsizce gevşemesi veya kasılmasına Soğuk Havale denir. Beyin bölümünden elektrik boşalımı sonrasında gerçekleşir. Ateşli bir havale çeşidi olmadığından fark edilmesi zordur. Ve erken müdahaleyi geciktireceğinden kalıcı hasarlar bırakabilir.
Soğuk havale neden olur?
Soğuk havaleye tam olarak neyin etki ettiği bilinmemekle beraber, tetikleyebilecek unsurlar olarak halsizlik, beyaz ve açık ışığa doğrudan maruz kalmak, çeşitli tümörler görülmektedir.
Soğuk Havale Nedenleri ve Belirtileri nelerdir?
- Şuur (bilinç) kaybı
- Vücutta gevşeme
- Kasılma
- Ağızdan gelen köpük
- Refleks bozukluğu (tuhaf hareketler)
- İstem dışı sesler (garip sesler)
- Diş (sıkma) gıcırdatma
- Yön bozukluğu (sağa sola çarpma)
- İstemeden gülme
- Havale geçirirken idrar ve/veya dışkı kaçırma
- Yukarıda saydığımız belirtiler soğuk havale nöbeti sonrası meydana gelen şeyler olduğundan, soğuk havale öncesini tespit etmek oldukça güçtür.
Soğuk Havaleye ilk müdahale nasıl olmalıdır.
Soğuk havalede ilk müdahalenin amacı nefes almasını sağlamaktır. Bunun nedeni ise beyinin oksijensiz kalmaması ve nöbet sonrası kalıcı hasarın oluşmaması veya az oluşmasıdır. Soğuk havale geçiren veya geçirdikten sonra etrafını boşaltmalıyız. Düşüp veya çarpıp yaralanması söz konusu olduğundan bu durum oldukça önemlidir.
İnsanlarda nedeni bilinmeyen ateş yükselmesinde ne yapılmalı?
Üç hafta ve daha fazla süren ateşlenmeler nasıl olsa geçer diyerek önemsenmediğinde ciddi ve olumsuz sonuçları olabiliyor. Enfeksiyon hastalıkları, ramotoloji hastalıkları ve kanser vakalarına varan olaylar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Nedeni bilinmeyen ateşlerde en sık görülen belirtiler
- Halsizlik
- Kilo ve kalori kaybı
- Gece terleme ve su/sıvı kaybı
- Aşırı Üşüme
- Titreme ve sıtma
- İştah kesilmesi
- Zamanla vücutta kas erimesi
- Yaşı ilerleyen hastalarda şuur kaybı
Nedeni bilinmeyen ateşlenmelerde çok geçmeden doktorunuza başvurarak uzman yardımı almalısınız.