Küçük Kaynarca anlaşması ve Türkiye’nin ‘Ebed Müddet’ mücadelesi
2. mahmut ve küçük kaynarca anlaşması, küçük kaynarca anlaşması nedir? 2. mahmut ve osmanlı devletinin yıkılış süreci, devlet ebed müddet nedir? reisül küttap arif efendi hangi raporu hazırladı? nizamülmülk kimdir? nizamülmülk nasıl öldü? Nizamı alem davası nedir?

- Derin Devletin Derin Operasyonu BÖLÜM III
- Derin Devletin Derin Operasyonu BÖLÜM II
- Derin Devletin Derin Operasyonu BÖLÜM I
- 1774 te Osmanlı Devleti Ruslarla girdiği harbi kaybetmiş bunun akabinde devlet Küçük Kaynarca Antlaşması imzalanmıştır Bu anlaşmanın özelliği Osmanlı tarihinin en ağır şartlarda imzaladığı ilk antlaşmadır.
- Bu anlaşmadan sonra Osmanlı Devleti’nde bir Beka sorunu ortaya çıkmıştır. Beka sorununun çıkış noktasında Türk devlet aklı yeni bir strateji belirleyerek Osmanlı Devleti’nin yeni bir temel üzerine inşa etmek istedi.
- Türk devlet aklı dediğimiz fikir heyet Aslında Türk’ün 2000 yıldır devam eden ulular Meclisidir. 2000 yıldır Türk devletinin sistemsel oluşumunu meydana getiren önemli bir unsurdur.
- Bugün kadar kurduğumuz 16. Devletimizde Türk devlet aklını görmeniz mümkündür.
- Bugün bazı insanlar bizi Hayalperest olarak görse de örnek vereceğimiz olay çok manidardır
- Candaroğulları ve Karesioğulları Osmanoğlu ailesinden daha büyük ve daha güçlü bir Beylik iken beyliklerini feshederek nizam-ı Alem uğruna Osmanoğlu ailesine biat etmişlerdir.
- Candaroğullarının ve karesioğullarının Osmanoğlu Ailesi ne biat etmesinin tek nedeni Türk devlet aklının Hanedan olarak Osmanoğlu ailesini seçmesidir.
- Dönemin en büyük beyliklerinden biri olan Karamanoğlu Beyliği ise uçtan bey olmaz mantığı ile tam 153 yıl Osmanoğlu Ailesi ne karşı çıktılar
- Onları bu işin ferman ile boyla soyla olacağını sandılar.
- Ancak Oğuz atadan alınan sır Ertuğrul Bey Ertuğrul Bey’den ise Osman Gazi’ye Miras kaldı.
- Şöyle düşünebiliriz Ertuğrul Bey’in iki oğlu daha var gündüz ve savcı ancak sır katibi Osman Bey’i işin ehli olarak gördü.
- Selçuklu sultanı Tuğrul Bey’in ölümünden sonra Sultan Alparslan ile kardeşi Süleyman arasında taht kavgaları baş gösterdi. Devreye aynı zamanda sır katibi olan Nizamülmülk girerek devletin içerisinde yaptığı bir takım hamlelerle Sultan Alparslan’a tahta geçirip devletten devamlılığı sağladı.
- O gün Nizamülmülk’ ün yapmış olduğu devlet adamlığı sayesinde Selçuklu tahtına Vezir olmuştur. Görünürde Devleti Sultan Alparslan yönetse de devlet içerisindeki kadrolar tamamen Nizamülmülk kontrolündedir.
- 1064 ten 1092 ye kadar 29 yıl boyunca devlet kadrolarını kontrol altında tuttu Hasan Sabbah tarafından suikaste uğrayınca devlet tamamen kontrolden çıktı.
- Nizamülmülk ün kurmuş olduğu sistem siyasi askeri idari mali ve ekonomik anlamda Devleti uzun yıllar refah içerisinde yaşattı Nizam mülkün ölümü ile beraber devletin sistemi çöktü.
- Yukarıda anlatmış olduğum olaylar Türk’ün bir devlet aklının olduğu Aslında Siyasette gelişen olayların bir tesadüf sonucu gerçekleşmediği Her şeyin bir planın ve bir programının yapıldığı senaryonun yazıldığı figüranların ise sadece rolü oynadığını görürsünüz.
- Osmanoğlu Ailesi de Türk Devleti tarafından seçilmiş en önemli Hanedandır. Eğer Osmanoğlu ailesinden tahta geçecek bir Şehzade bulunamaması durumunda tahta geçecek aile Türk devlet aklı tarafından Giray Hanlığı olarak belirlenmiştir.
- Bugün bize Hanedan neden tasfiye olduğu gibi birtakım sorular geliyor Osmanlı Devleti kurulurken Selçuklu hanedanlığından yani Kınık beylerinden hiç kimse Bir taht kavgasına girmemesi için Türk devlet aklı tarafından tasfiye edilmiştir ve o tarihten sonra Kınık beylerinden Selçuklu hanedanından hiç kimseyi göremezsiniz.
- Peki Osmanoğlu Ailesi neden tasfiye edilmemiştir gibi birtakım sorular gelebilir Bunun nedeni Osmanoğlu Ailesi nizam-ı Alem davasını çok büyük emekler verdiğinden dolayı tasfiyesi gerçekleştirilmemiştir..
- Bugün hala Özerk olarak varlığını devam ettiren Kırım hanedanlığı dışa özerk bir yapı olarak görünse de hanlık olarak Osmanlı imparatorluğuna bağlıdır.
- Aslında biz Küçük Kaynarca Antlaşması ile bir nevi Kırım hanedanlığını kaybettik işte bu hanedanlık aslında kaybettiğimiz topraktan çok daha değerlidir.
- Kısacası Türk devlet aklı yeni bir sisteme geliştirmek için yeni bir devletin temel hazırlıklarına başlamıştır Aslında Küçük Kaynarca anlaşması Osmanlı Devleti’nin sistemsel olarak tasfiyesi anlamına gelmektedir.
- 10 Kasım 1938 Hüzünlü Manşetler
- Çukurova’nın Ayasofyası’na çelik kafes
- İsmet İnönü’nün 12 Ada’yı reddettiği belge paylaşıldı
- Sergey Şoygu’nun en büyük hayali: ‘Sibirya’ya dönmek’
- ŞANLI TÜRK ORDUSUNA İTHAFEN
- İkinci Mahmut’un tahta çıkmasıyla bu sistemsel tasfiye daha görünür bir hal almıştır.
- 1822 yılında Osmanlı Devleti’nde Beka sorunu ortaya çıkmış Sultan İkinci Mahmut devletin Beka sorunu devlet içerisindeki sistemsel krizi masaya yatırarak bir takım araştırmalar yapmıştır.
- Reis-ül küttab Arif Efendi tam yetkiyle yetkilendirip Devleti beka sorunundan nasıl kurtarabilecek konusunda detaylı bir rapor hazırlamasını ister.
- Reis-ül küttab Arif Efendi. ”Tezkirede “hazırladığı Sultan İkinci Mahmut’a sunar.
- Bu rapora göre” İslami kurallar çerçevesinde cihat ilan edilip. Üç kıtada bulunan Osmanlı topraklarını savaşarak müdafaa etmek.
- Sistemsel ve kademeli olarak küçülerek Anadolu topraklarına çekilmek.
- Son şık olarak ise başka bir devletin himayesine veya manda yönetimini Kabul Etmek.
- O günün devlet aklı raporu okuduktan sonra geniş zamanlı yeni strateji belirler Ve o gün konjektörün bakarak Devlet dizaynını geniş zamana yaymak ister.
- Bu bu zaman içerisinde 2. Mahmut ise Batı konjektörün oyalama adını Batı tipi bir modernizasyon devlette Entegre ederek zaman kazanmaya çalışır.
- Aslında devlet aklı yeni bir devletin doğuşu için sistemsel dizaynı gerçekleştiriyordu.. Dün Selçuklunun yıkılacağını görenler Osmanlı’yı hazırlayanlar.
- O gün Osmanlı Devleti’nin yıkılacağını bilip Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini atıyorlardı.
- Ogün dünya Entegre sisteminde Hristiyanlar arasındaki milliyetçilik akımının artması Osmanlı tebaası için vatanperverlik misyonunun halk arasında yayılmasını sebep olmuştu. Aslında bugünkü milliyetçiliğin vatanseverliğin temeli ikinci Mahmut döneminde atılmıştır.
- Aslında ikinci Mahmut’un başlatmış olduğu vatanperverlik felsefesi yeni Devletin kuruluş felsefesidir.
Sırrın Sahipleri / facebooktan alınmıştır.
- Koronavirüs-Coronavirüs gerçekleri, Dünya Nüfusu ve Dengesi
- Türk bayrağını yırtan Yunan vekile AP’den ceza
- Pompeo: Müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız
- MSB: 51 rejim milisi etkisiz hale getirildi
- rejim askerlerinden idlip’te bir skandal daha
- Korkutan açıklama! 11 Milyon insan feda edildi!
- ABD’li ünlü oyuncu Kirk Douglas hayatını kaybetti
- Skandal İlan! Baba kızını satlığa çıkardı.
- Erdoğan’ın Meçhul Asker Anıtı ziyareti
- Koronavirüsü: ölüm sayısı korkunç
ZİYARETÇİ YORUMLARI
YORUM YAZ