Suriye’deki ortak kara devriyesinin ikincisi tamamlandı
suriye haberleri, suriye son dakika, tsk haberleri, abd haberleri, abd son dakika, amerika haberleri, amerika son dakika, ortadoğu haberleri, ortadoğu son dakika, Suriye’de ikinci ortak kara devriyesi tamamlandı, abd, suriye, türk, en son haber, haber

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusunda oluşturmak istediği güvenli bölge için ikinci müşterek kara devriyesi, sabah saatleri itibarıyla başladı.
Türkiye’ye ait zırhlı araçlar, beton bloklarda açılan kapıdan geçerek Suriye sınırına ilerlerken, burada ABD zırhlı araçlarıyla bir araya geldi.
Rasulayn’a kadar devriye
Komandoların bulunduğu Türk zırhlı araçları, ABD’nin zırhlı araçlarıyla birlikte Suriye’nin Telabyad kentinin doğusunda Rasulayn’a kadar uzanan bölgede devriye görevi yaptı.
İkinci devriye 3 saatte tamamlandı
TSK ve ABD personelinin, kara araçları ve İHA’ların iştiraki ile ikinci müşterek kara devriyesi tamamlandı. Devriye, yaklaşık 3 saat sürdü. Türkiye ile ABD’nin zırhlı araçlarla ilk kara devriyesi 8 Eylül Pazar günü yapılmış ve yaklaşık 3 saat sürmüştü.

4 Türk ve 2 ABD zırhlı aracı Fırat’ın doğusuna geçti.







