Türkiye, uçak üretimini kendi markalarıyla yapacak!
Türkiye kendi markalarıyla uçak üretimi yapacak, Mustafa Varank, teknoloji, uçak, yapım, Almanya, Berlin, en son haber, haber

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı’na katılmak için Berlin’de bulunan Bakan Varank, ilk olarak Siemens Teknopark’ı ziyaret etti. teknopark ziyareti sırasında “uçak fabrikası” hakkında müjde veren Bakan Varank, ziyaretine devam etti.
ziyaret etiiği tesiste bilgi alan Bakan varank, ikinci ziyareti olarak Türk yatırımcılara ait Aquila Havacılık’ın eğitim uçağı fabrikası oldu. söz konusu fabrkada incelemelerde bulunan varank, AR-GE hakkında yapılan sunumu izledi. ve ardından üretim merkezini gezdi.


“KENDİ MARKAMIZLA ÜRETECEĞİZ”
Şirketin Türkiye’de de üretim yapmayı planladığını bildiren Varank, “Amacımız Türkiye’de katma değerli üretimi ve katma değerli ürünleri çoğaltmak. Havacılık sektörü bu açıdan önemli. Aquila Havacılık’ın Almanya’daki üretiminin bir kısmını Türkiye’ye taşıyacağız. Türkiye’de kendi markamızla uçak üretimi yapmış olacağız. Türk girişimcilerimizin dünyanın her yerinde yatırımlar yapması ve buradan elde ettikleri katma değeri Türkiye’de de uygulayarak üretebilmeleri sanayimiz açısından önemli.” dedi.



