Yunanistan Gündemi: “Türkiye’nin ‘Mavi Vatan’ Fotoğrafı”
yunanistan haberleri, yunanistan son dakika, dünya haberleri, dünya son dakika, erdoğan haberleri, erdoğan son dakika, Mavi Vatan haritası Yunan medyasını rahatsız etti, recep tayyip erdoğan, yunan, harita, mavi vatan, Milli Savunma Üniversitesi, girit, en son haber, haber

Geçtiğimiz günlerde, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Mezuniyet Töreni ve Sancak Devir Teslimi yapıldı. Düzenlenen törene ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretçiler için hazırlanan kitabı imzaladığı sırada, arkasında duran “Mavi Vatan” yazılı harita yunanistan medyasına bomba gibi düştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duran harita, Türkiye’nin deniz sınırlarını gösteriyordu. Yunanistan basını, Girit’in doğusunda kalan bütün adaları kendi deniz sınırları içerisinde gösteren bu Türkiye haritasından rahatsız oldu.
Yunanistan’da en çok okunan gazeteler manşete taşıdı
Yayın dili İngilizce olan Ekathimerini gazetesi, Yunanistan medyasında söz sahibi gazetelerinden Ta Nea ve Ethnos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu fotoğrafı ile oldukça ilgilendi.
Yunanistan basınındaki manşetler
Yunanistan Haberlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasındaki haritadan Yunanistan vatandaşlarının rahatsız olduğu iddia edildi.



